Galeria: Domowe masarstwo

Wędliny domowe swoją jakością i smakiem, zawsze przewyższały produkcję seryjną, przemysłową. Agroturystyki, które proponują wyżywienie swoim gościom, szybko się zorientowali, że współczesne sklepowe wędliny, są coraz gorszej jakości , uboższe smakowo i bardzo nietrwałe.

JSTW zaproponowało współpracę Wędzarniczej Braci – masarskim hobbystom. Ta współpraca okazała się bardzo owocna. Agroturystyka wniosła do Szkoły swoją bazę masarsko-szkoleniową , noclegi i wyżywienie, zaś hobbyści, swoje umiejętności...także urządzenia masarnicze.

W latach 2011 i 2012 zamknęliśmy Szkołę, by dokonać w niej modernizacji i rozbudowy, wykonać pełne zaplecze sanitarno – socjalne dla „studentów", dokupić brakujące wyposażenie i urządzenia masarskie, podwyższyć standard usług hotelowych. Wszystko zaś, co wykonywaliśmy, było uzgodnione z Weterynarią . W lutym 2013, rozpoczynamy ponowne agroturystyczne szkolenia. w zakresie domowego masarstwa.

ZAPISY DO SZKOŁY

<< powrót do galerii